Днес в 10:30 часа в зала Витоша“ на ще се проведе

...
Днес в 10:30 часа в зала Витоша“ на ще се проведе
Коментари Харесай

Предстои XII Зелен форум на МЕНИДЖЪР: Стратегии и решения за устойчиво бъдеще

Днес в 10:30 часа  в зала „ Витоша “ на ще се организира. Зелената промяна се трансформира в основна идея за бъдещето на света. Визията на бизнеса и институциите у нас за стабилно произвеждане и ползване, тактиките за въглеродна индиферентност и позициониране на България в енергийната действителност на бъдещето са във фокуса на тазгодишното издание на форума.

Събитието ще протече в три дискусионни панела, модератор на форума е Ясен Гуев - бизнес съветник с дълготраен опит в енергетиката и телекомуникациите.

В първи панел, представители на бизнеса и институциите ще приказват за прехода към кръгова стопанска система, провокациите пред бизнеса у нас и положителните практики. Ще бъдат показани решенията, които фирмите интегрират за осъществяването на така наречен Директива за пластмасата на Европейски Съюз, която влиза в действие от юли 2021 година Очакваме разбори и прогнози за измененията за бизнеса и потребителите, до които ще доведат новите правила за пластмасите за еднократна приложимост. Ще научим повече за ролята на организациите за разделно събиране и оползотворяване на боклуци , ще бъдат показани новаторски планове в бранша и нови технологии за превръщането на отпадъците в запаси. Фокус на полемиката ще бъде и устойчивата мода -  до 2025 г. всички страни-членки на Европейски Съюз, трябва да одобряват свои стратегии за разделно събиране на текстил и обувки съгласно пакета „ Кръгова стопанска система ” на Европейски Съюз. Какви са мащабите на текстилните боклуци и вероятните решения и ограничения у нас за тяхното оползотворяване. Участници в първи спорен панел са Антон Пейчев, старши специалист в Дирекция " Управление на отпадъците и запазване на почвите ", Министерство на околната среда и водите; Даниел Николов, търговски шеф, Еко Партнърс България, Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване, Филип Морис Интернешънъл; Геновева Петрова, създател и изпълнителен шеф на Ремикс; Цветанка Тодорова, ръководител на УС на Браншова Асоциация Полимери.

Във втори панел на събитието  озаглавен „ Стратегии за декарбонизация. Енергия на бъдещето “ представители на бизнеса ще дискутират по тематиката за въглеродната индиферентност. Ще бъдат показани политики и вложения на фирмите у нас за понижаване на въглеродния отпечатък. Ще научим повече за капацитета на България за развиване на бранша на възобновимата сила  и преходът на бизнеса към стабилно потребление на запаси.  На дневен ред в дискусионния панел е и тематиката на десетилетието – зеления водород. Как ще пораства международният пазар на горивото на бъдещето в идващите години и в кои промишлености то ще взе участие? Какъв е икономическият интерес на България към зеления водород и подготвена ли е страната да проучва каква стойност в стопанската система и за пазара на труда може да сътвори внедряването на водородни технологии. В панела ще вземат участие инж. Пламен Панчев, изпълнителен шеф на Тракия Икономическа Зона; Миклош Шмит, световен началник на Карготек Бизнес Сървисиз и общоприет управител на Карготек България; Калина Иванова, sustainability controller, Карготек България; Камелия Славейкова , изпълнителен шеф на Shell за България ; Красимир Колев, съосновател на TokWise.

За с ледващото равнище екологична резистентност ще приказват участниците в третия спорен панел на форума. Ще научим по какъв начин бизнесът надгражда уговорките си за стабилно бъдеще,  кои са нововъведенията за по-здрава почва, оптимизация на селскостопански запаси и по-качествена храна за крайните консуматори, ще бъдат показани колаборация сред бизнес и стартъпи за разработка на решения, щадящи най-важните запаси на планетата. Участници в панела са Мигел Колета, шеф стабилно развиване, Филип Морис Интернешънъл; Нели Ангелова, шеф връзки на Нестле за югоизточния пазар; Иво Куманов, Изпълнителен шеф НИК; Мирослав Гечев, основен изпълнителен шеф и съосновател на Develiot.

За наличие на събитието е належащо да извършите своята предварителна регистрация

Генерални спонсори: Еко Партнърс България; Филип Морис България

Събитието се осъществя с поддръжката на: Нестле България; Шнайдер Електрик; Remixshop.com; Карготек България; Shell България

Медийни сътрудници : bTV, dir.bg, goBio, Bloomberg TV Bulgaria  Dnes.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР